ESPRESSO HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ 6 ŞEY

ESPRESSO HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ 6 ŞEY

1. Espresso kelime olarak İtalyanlar tarafından ortaya çıkmış olup “dışarı çıkmaya zorlamak”” force out” anlamına gelmektedir; yüksek basınç uygulanan suyun kahvenin arasından geçmesiyle elde edildiği için bu ismi almıştır.

2. İtalyan kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan Espresso’nun fiyatı, İtalyan hükümeti tarafından düzenlenmektedir.

3. Espresso’nun üzerindeki kremayı sevmeyen yoktur, espressonun üzerinde bulunan kahverengi tabaka, bu krema bize kahve hakkında bilgi verebilir. Espresso’nun kremasına bakarak kahvenin ne kadar uzun süre çekildiğini ve çekirdeklerin taze olup olmadığını anlamamız mümkündür.

4. Güzel bir fincan espresso (1 shot) yapmak için 42 adet kahve çekirdeği kullanılır ve sadece 1 adet kötü kahve çekirdeği kahvenin lezzetini mahvedebilir.

5. Demleme kahve ve filtre kahvenin Espresso’dan daha düşük yağ miktarına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Demleme kahvelerde(drip) yağ oranı %0,6 değerindeyken espresso için bu oran %2,5 civarındadır. Bu yağ kahve çekirdeğinin doğal yağıdır.

6. illy kahve’nin inovatif tasarımlar ile ürettiği kapsüllü makineler evinizde 30 saniyede gurme espresso ziyafetini mümkün kılıyor. Üzeri rengi ve dokusu benzersiz, yumuşak krema ile kaplı mükemmel lezzette Espresso tıpkı deneyimli bir baristanın usta ellerinde hazırlanmış gibi... Her seferinde zengin ve dengeli tada sahip gurme Espresso’ya kavuşmak için illy’nin kapsüllü makinelerini keşfedin!

Bloga dön