Kahve Tarifleri

CAPPUCCINO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

CAPPUCCINO TARİFİ

Cappuccino: köpürtülmüş sütün espresso ile birleşimi! Kahveyi sütsüz içemeyenlerdenseniz köpürtülmüş süt ile yumuşak içime sahip olan cappuccino tam size göre. Latte’ye göre ayırt edici özelliği espresso üzerine eklenen sütün miktarı ve köpürtülmüş süt oranı olan cappuccino tarifini inceleyin.

Daha fazla oku →

AMERICANO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

AMERICANO TARİFİ

İtalyanlara özgü espresso kahvenin içimini sert bulan Amerikalıların espresso üzerine sıcak su eklenmesini talep etmeleriyle birlikte zamanla Americano (Amerikan tarzı)  adını alan bu kahve çeşidi epressoya sıcak su eklenmesi ile elde edilmektedir. Amerikan tarzı kahve içmek size göreyse Americano tarifini mutlaka inceleyin.

Daha fazla oku →

LUNGO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

LUNGO TARİFİ

Lungo İtalyanca’da “uzun” anlamına gelmektedir ve Lungo kahve Espressonun uzun içim versiyonudur. Espesso ile Americano arasında sayılacak bu lezzet Espressoyu sert bulan kişiler tarafından tercih edebilir. illy Espresso Lungo nasıl yapılır? merak ediyorsanız Lungo Tarifini inceleyin.

Daha fazla oku →

RISTRETTO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

RISTRETTO TARİFİ

Ristretto, kahve tadını daha yoğun hissetmek isteyenlerin tercih edebileceği, aynı miktarda kahve kullanılmasına rağmen Espressoya kıyasla daha az su geçtiği için kafein miktarı daha düşük olan; aroması daha güçlü ve tek yudumda içilebilen bir kahvedir. illy Espresso Ristretto nasıl yapılır? merak ediyorsanız ristretto tarifini inceleyin!

Daha fazla oku →

ESPRESSO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

ESPRESSO TARİFİ

Kahve severler için espresso, kahvenin tam anlamıyla özü olup, zengin, aromatik ve kadifemsi duyguları aynı anda yaşayabileceğiniz bir kahvedir. Espresso üst kısmını tamamen kaplayan doğal kreması, altında da ustaca dengelenmiş sıvı kahvesi ile kahve severleri büyülemektedir. illy espresso nasıl yapılır merak ediyorsanız Türkçe ve İngilizce espresso tarifini inceleyin!

Daha fazla oku →