Dondurma ile Kahvenin Mükemmel Uyumu - Affogato Tarifi

Dondurma ile Kahvenin Mükemmel Uyumu - Affogato Tarifi

Yazın en sevilen lezzetlerinden biri olan dondurmayı kahve ile birleştirmeyi hiç denediniz mi? Affogato tarifi dondurma serinliğini kahve ile birlikte tamamlayacağınız, yaz aylarında vazgeçilmeziniz olacak bir lezzet sunar. Tarifi uygulamak ise oldukça pratik, ihtiyacınız olan malzemeler ise sadece lezzetli bir vanilyalı dondurma ve espresso!

affogato tarifi

Affogato Nasıl Yapılır?

 

  1. 20-25 ml espresso hazırlayın.
  2. büyük bir bardak yada kaseye bir top (yaklaşık 40gr) dondurma yerleştirin.
  3. espressoyu (soğumasını beklemeden) dondurma üzerine dökün.
  4. yanında bir tatlı kaşığı ile servis edin.
  5. dilerseniz üzerine karamel, çikolata sosu ekleyebilir ya da kremşanti ve/ya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

    Bu lezzetli affogato tarifini oranları iki kat artırarak da hazırlayabilirsiniz, çünkü çok seveceksiniz! Vanilyalı dondurma yerine farklı aromalı dondurmaları da deneyebilirsiniz.

     

     

     

    Affogato Yenilir mi İçilir mi?

    Affogato hem dondurma hem kahve içerdiği için bazen yenilir mi içilir mi tam olarak anlaşılamayabilir. Affogato nasıl yenir diye merak ediyorsanız aslında her ikisinin de gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. Soğuk dondurma üzerine eklenen sıcak espresso dondurmanın üst yüzeyini eritmeye başlar. Tüm affogatoyu kaşığınıza hem dondurmadan hem kahveden alarak yemeniz mümkündür. Eğer kahveyi daha fazla koyarsanız dondurmayı yedikten sonra bardakta kalan kahveyi içmeniz de mümkün olabilir. 

     

    Affogato Yapımında Kullanabileceğiniz Ekipmanlar:

    Bloga dön