ESPRESSO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

espresso tarifi

 

Single Espresso: illy tek içimlik espresso için 7gr toz kahveden 90°C sıcaklıktaki suyun 9 bar (atmosfer) basınç ile 30 saniye boyunca akarak 20-25 ml arasında bir espresso hazırlanmasını önermektedir. Ama espresso hazırlamanın tarifi bu kadarla sınırlı değildir, espresso tarifinin tüm püf noktaları Türkçe ve İngilizce olarak aşağıda açıklanmıştır.

İçindekiler:

20-25 ml illy espresso 

Hazırlanışı:

  1. Espressoya uygun öğütülmüş 7gr kahveyi (maksimum 7,5gr) kahve kolundaki hazneye koyun
  2. Kahve kolunun ucunu masaya dayadıktan sonra sıkıştırma tamperi ile 20kg basınç uygulayarak yukarıdan aşağıya ve bir çeyrek tur döndürerek kahveyi sıkıştırın
  3. 20ml koyu kavrulmuş espresso için, 25ml ise orta kavrulmuş espresso için uygun bir miktardır
  4. İdeal miktardaki espressoya, 30 saniyeyi geçmeyecek sürede, ulaşana kadar makineden su akıtın.

Kahve Öğütme

  • Doğru miktardaki espressoya 30 saniyeden daha kısa sürede (yaklaşık 25 saniye) ulaşıyorsanız, çekirdek kahve öğütme derecesini daha ince ayara doğru yaklaştırabilirsiniz.
  • Doğru miktardaki espressoya 30 saniyeden daha uzun sürede (yaklaşık 35 saniye) ulaşıyorsanız, çekirdek kahve öğütme derecesini daha kalın ayara doğru yaklaştırabilirsiniz.
  • Öğütücünüz yoksa espresso için öğütülmüş illy toz kahve çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Dipnot: Single espressonun 30 saniyede hazırlanması, aromatik profil açısından iyi bir dengeyi ve kalıcı kremayı garanti eder.

Kapsüllü Makinelerde Espresso Hazırlanışı:

Francis Francis marka veya bazı Hotpoint marka makinelerde iperespresso orta kavrulmuş kapsül; bazı Mitaca marka makinelerde illy MPS orta kavrulmuş kapsül; ESE Pod ile çalışan makinelerde illy E.S.E. Pod orta kavrulmuş kahve kullanarak makinenin su geçiş ayarını 20-25 ml arası espresso verecek şekilde ayarlarsanız her seferinde mükemmel illy espresso elde edebilirsiniz.

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

INGREDIENTS:
20-25ml illy espresso

PREPARATION:

  1. Take 7gr (to a maximum of 7.5gr) ground coffee from the grinder-dispenser. To have the right amount of coffee the dosing star must be fully covered with coffee powder
  2. With a hand tamper apply pressure of about 20 kg from top to bottom, give it a quarter turn in one direction (remember to put the fi lter holder on the counter)
  3. 20ml is the ideal volume for the dark roast espresso, whereas 25ml is ideal for the medium roast
  4. The right volume must be achieved in no more than 30 seconds

GRIND
- if you get the right volume in less than 30 seconds (around 25 seconds), then change the setting by turning the metal ring of the grinder-dispenser towards
the word “ FINE”
- if you get the right volume in more than 30 seconds (around 35 seconds), then change the setting by turning the metal ring of the grinder-dispenser towards the word “GROSSO”/ “COARSE”

NOTE: 30 second time to brew an espresso guarantees a good balance from the aromatic profile point of view, as well as persistent crema (hazel-coloured foam with dark tiger stripes)

 


Bu gönderiyi paylaş



Yeni Mesaj →