LUNGO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

espresso lungo tarifi

 

Espresso Lungo için 7gr toz kahveden 90°C sıcaklıktaki suyun 9 bar (atmosfer) basınç ile 35 saniye boyunca akarak 25-30 ml arasında bir içecek alınması önerilmektedir. Ama espresso lungo hazırlamanın tarifi bu kadarla sınırlı değildir, illy espresso lungo tarifinin tüm püf noktaları Türkçe ve İngilizce olarak aşağıda açıklanmıştır.

İçindekiler:

25-30 ml illy espresso lungo

Hazırlanışı:

Espresso hazırlanmasından farklı olarak su çekim süresini 35 saniyeye uzatıp 5ml daha fazla kahve almalısınız. Koyu kavrulmuş için 25ml, orta kavrulmuş için 30ml espresso lungo elde edebilirsiniz.

Uyarılar:

  • 5ml den daha fazla ekleme yapmak için aynı kahve miktarı üzerinden daha fazla su çekimi yapmayınız. Bunun yerine espresso lungo üzerine ayrıca ısıttığınız, makinenin buhar çubuğu ile ya da farklı bir ısıtıcı kullanarak, sudan bir miktar ekleme yapabilirsiniz.
  • Mükemmel bir espresso lungo hazırlamak için kahve öğütüm derecenizi bir miktar kalın ayara yaklaştırabilirsiniz.
  • Makineniz su akışı durduktan sonra tekrar çalıştırmayın, aynı kahve üzerinden ikinci kez su akıtmayınız.
  • Kahve üzerinden su çekim süresini 35 saniyeden fazla artırmak, ince köpüklü ve çok daha az tadı ve aroması olan, daha düşük kaliteli bir espresso ile sonuçlanacaktır

Kapsüllü Makinelerde Espresso Lungo Hazırlanışı:

Francis Francis marka veya bazı Hotpoint marka makinelerde iperespresso lungo kapsül ile standart espresso tuşuna bastığınızda, her seferinde mükemmel illy espresso lungo elde edebilirsiniz.

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • 

INGREDIENTS:

25-30 ml illy long espresso

PREPARATION:

You must extend the extraction process by no more than 35 seconds and increase the regular volume by as much as 5 millimetres to create a long espresso

- dark roast (25ml)

- medium roast (30ml)

VARIATION:

To increase the volume by more than 5 millimeters, do not continue to extend the extraction process. Instead, add a small amount of hot water to the espresso. Water should be heated with the steam from the espresso machine as using water

NOTE:

  • to brew the perfect long espresso, all you have to do is change the grind
  • do not push the button for a second time once the machine has stopped
  • Increasing the extraction time by more than 35 seconds will result in a poorer quality espresso with weaker flavour, thin foam, and far less aroma.

Bu gönderiyi paylaş



← Önceki Kayıt