Espresso Lungo Kahve Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

Espresso Lungo Kahve Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

illy kahve çeşitlerini incele

 

Lungo İtalyanca’da “uzun” anlamına gelmektedir ve Lungo kahve Espressonun uzun içim versiyonudur. Espesso ile Americano arasında sayılacak bu lezzet Espressoyu sert bulan kişiler tarafından tercih edilebilir. illy Espresso Lungo nasıl yapılır merak ediyorsanız Lungo Tarifini inceleyin.

İçindekiler:

  • 7 gram toz kahve.
  • Sıcak su.

Espresso Makinesinde Lungo Kahve Nasıl Yapılır?

En basit anlatım ile lungo kahve tarifi, espresso hazırlar gibi hazırlık yapıp, farklı olarak toz kahve içinden sıcak su akıtma süresini 35 saniyeye uzatmaktır. Bu şekilde single espressodan 5-10ml daha fazla kahve elde edilir, bu da uzun içim espresso yani lungo kahve olarak adlandırılır. 

  1. Espressoya uygun ayardan biraz daha kalın olarak öğütülmüş 7gr kahveyi (maksimum 7,5gr) kahve kolundaki hazneye koyun.
  2. Kahve kolunun ucunu masaya dayadıktan sonra sıkıştırma tamperi ile 20kg basınç uygulayarak yukarıdan aşağıya ve bir çeyrek tur döndürerek kahveyi sıkıştırın.
  3. Kahve kolunu makineye takarak 90°C sıcaklıktaki ideal miktardaki suyun 9 bar (atmosfer) basınç ile toz kahve içinden geçmesini sağlayın. 
  4. 35 saniye boyunca su akıtarak 25-30ml lungo kahveye ulaşın.

Lungo Kahve Hazırlarken Dikkate Almanız Gereken Önemli İpuçları:

  • Mükemmel bir lungo kahve hazırlamak için kahve öğütme ayarını bir miktar kalın olacak şekilde düzenleyebilirsiniz. 
  • Makinenizi su akışı durduktan sonra tekrar çalıştırmayın, aynı kahve üzerinden ikinci kez su akıtmayınız.
  • Kahve üzerinden su çekim süresini 35 saniyeden fazla artırmak, ince köpüklü ve çok daha az tadı ve aroması olan, daha düşük kaliteli bir lungo ile sonuçlanacaktır.
  • Lungo kahve hazırlarken 5ml den daha fazla ekleme yapmak isterseniz aynı kahve miktarı üzerinden daha fazla su çekimi yapmayın. Bunun yerine espresso lungo kahve üzerine makinenin buhar çubuğu ile ya da farklı bir ısıtıcı kullanarak ayrıca ısıttığınız sudan bir miktar ekleme yapabilirsiniz.

 

Kapsüllü Makinelerde Lungo Kahve Nasıl Yapılır?

Francis Francis marka veya bazı Hotpoint marka makinelerde iperespresso lungo kapsül ile standart espresso tuşuna bastığınızda, her seferinde mükemmel illy espresso lungo kahve elde edebilirsiniz.

* Iperespresso Lungo kapsülü kullanırken kapsüllü makinenizde su akış miktarını değiştirmenize gerek yoktur. Espresso kapsülleri ile aynı oranda su akmasına rağmen lungo kapsül içindeki toz kahve daha kalın öğütülmüş olduğu için standart illy espressonun yaklaşık 2 katı kadar kahveyi otomatik olarak elde edersiniz.

    Bloga dön