Ristretto Tarifi - Daha Yoğun Kahve Tadının Formülü

Ristretto Tarifi - Daha Yoğun Kahve Tadının Formülü

ristretto kahve nasıl yapılır?

 

Ristretto, kahve tadını daha yoğun hissetmek isteyenlerin tercih edebileceği, aynı miktarda kahve kullanılmasına rağmen Espressoya kıyasla toz kahvenin içinden daha az su geçtiği için kafein miktarı daha düşük olan; aroması daha güçlü ve tek yudumda içilebilen bir kahvedir.

 

RISTRETTO NASIL YAPILIR?

Ristretto hazırlamak için Espressodan daha ince öğütülmüş 7gr toz kahveden 90°C sıcaklıktaki suyun 9 bar (atmosfer) basınç ile 7-11 saniye boyunca akarak 15 ml arasında bir içecek alınmalıdır.

İçindekiler:

15 ml Ristretto için

-           7gr kahve (espressodan daha ince öğütülmüş toz kahve)

-           içme suyu

Espresso Makinesinde Ristretto Yapımı:

  1. Espressoya uygun toz kahveden daha ince ayarda öğütülmüş 7gr kahveyi (maksimum 7,5gr) kahve kolundaki hazneye koyun.
  2. Kahve kolunun ucunu masaya dayadıktan sonra sıkıştırma tamperi ile 20kg basınç uygulayarak yukarıdan aşağıya ve bir çeyrek tur döndürerek kahveyi sıkıştırın.
  3. Kahve kolunu makineye takarak 7-11 saniye boyunca, 15ml kahve alana dek, sıcak su akıtın. 

 

KAPSÜLLÜ MAKİNELERDE RISTRETTO NASIL YAPILIR?

Francis Francis marka veya bazı Hotpoint marka makinelerde iperespresso kapsül çeşitleriyle; bazı Mitaca marka makinelerde illy MPS orta kavrulmuş kapsül; ESE Pod ile çalışan makinelerde illy E.S.E. Pod çeşitleri kullanarak makinenin su geçiş ayarını 15ml kahve verecek şekilde ayarlarsanız Ristretto elde edebilirsiniz. 

Bloga dön