AROMALI LATTE TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

AROMALI LATTE TARİFİ

Latte tariflerinize farklı aromalar ile lezzet katmayı denediniz mi? Bunun için Monin şuruplarını tercih edebilirsiniz. Aşağıda detaylarını ilettiğimiz tarifle Toffe Nut Latte, Irish Latte, Caramel Latte, Hazelnut (Fındıklı) Latte gibi aşina olduğunuz aromaların haricinde Winter Spice (Kış Baharatlı) Latte, Speculoos Latte, Salted Caramel (tuzlu Karamel) Latte gibi özel aromalı tarifleri de kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Ağız tadınıza uygun farklı şuruplarla bu tarifi uygulamak da tamamen hayal gücünüze kalmış!

Aromalı Latte Tarifini uygulamak için ihtiyacınız olanlar, espresso, süt ve Monin Şurup. Monin Toffe Nut (700ml), Monin Irish (700ml), Monin Caramel/Karamel (700ml), Monin Hazelnut/Fındık (700ml), Monin Wİnter Spice/Kış Baharatı (700ml), Monin Speculoos (700ml), Monin Salted Caramel/ Tuzlu Karamel (700ml) latteye uyumlu olarak bizim önerdiğimiz çeşitlerdir, ayrıca kendi istediğin başka bir şurup çeşidini de tercih edebilirsin.

İçindekiler:

  1. 20 ml Monin Şurubu (Toffe Nut - Irish - Caramel - Hazelnut - Winter Spice – Speculoos - Salted Caramel)
  2. 150ml süt
  3. 30ml illy espresso

Hazırlanışı:

  1. Servis edilecek bardağa 20ml (2 pompa) dilediğiniz Monin Şurubu ekleyin.
  2. Isıtıp köpürttüğünüz sıvı sütü üstüne ekleyin.
  3. Son olarak 30ml sıcak espressoyu ekleyerek servis edin.

Süsleme:

Karamel Latte bardağını Monin Karamel Sos ile; Fındıklı Latte bardağını Monin Dark Chocolate Sos, köpük krema (kremşanti) ve fındık parçaları ile; Kış Baharatlı Latte bardağını zencefil ve çubuk tarçın ile; Speculoos Latte bardağını köpük krema (kremşanti) ve kurabiye parçaları ile; Tuzlu Karamel Latte bardağını, Monin Karamel Sos, köpük krema (kremşanti) ve fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • 
monin toffee nut latte tarifi

 

 

TOFFEE NUT LATTE

Ingredients

  1. 20 ml Toffee Nut syrup
  2. 150 ml milk
  3. 30 ml espresso

Instructions

  1. Pour MONIN flavouring(s) in a glass / cup reserve
  2. Steam milk until frothy and pour over MONIN flavouring(s)
  3. Pour coffee over mix and serve

 

 

irish latte tarifi

 

 

 

IRISH LATTE

Ingredients

  1. 20 ml Irish syrup
  2. 150 ml milk
  3. 30 ml espresso

Instructions

  1. Pour MONIN flavouring(s) in a glass / cup reserve
  2. Steam milk until frothy and pour over MONIN flavouring(s)
  3. Pour coffee over mix and serve

 

 

karamel latte tarifi

 

 

CARAMEL LATTE

Ingredients

  1. 20 ml Caramel syrup
  2. 30 ml espresso
  3. 150 ml milk

Garnish: MONIN caramel topping Sauce

Instructions

  1. Pour MONIN flavouring(s) in a glass / cup reserve
  2. Steam milk until frothy and pour over MONIN flavouring(s)
  3. Pour coffee over mix and Serve

  

fındık aromalı latte tarifi

 

HAZELNUT LATTE

Ingredients

  1. 20 ml Hazelnut syrup
  2. 150 ml milk
  3. 30 ml espresso

Garnish: MONIN dark Chocolate topping sauce, Crushed nuts, Whipped Cream

Instructions

  1. Pour MONIN flavouring(s) in a glass / cup reserve
  2. Steam milk until frothy and pour over MONIN flavouring(s)
  3. Pour coffee over mix and Serve

 

 

winter spice latte monin kış baharatlı latte tarifi

 

 

WINTER SPICE LATTE

Ingredients

  1. 20 ml Winter Spice syrup
  2. 150 ml milk
  3. 30 ml espresso

Garnish: Ginger, Cinnamon Stick

Instructions

  1. Pour MONIN flavouring(s) in a glass / cup reserve
  2. Steam milk until frothy and pour over MONIN flavouring(s)
  3. Pour coffee over mix
  4. Serve
speculoos latte tarifi

 

     

    SPECULOOS LATTE

    Ingredients

    1. 20 ml Speculoos syrup
    2. 150 ml milk
    3. 30 ml espresso

    Garnish: Cookie Rimmer, Whipped Cream

    Instructions

    1. Pour MONIN flavouring(s) in a glass / cup reserve
    2. Steam milk until frothy and pour over MONIN flavouring(s)
    3. Pour coffee over mix and Serve

     

    salted caramel latte tuzlu karamelli latte tarifi

     

     SALTED CARAMEL LATTE

    Ingredients

    1. 20 ml Salted Caramel syrup
    2. 150 ml milk
    3. 1 espresso

    Garnish: Crushed nuts, MONIN caramel topping Sauce, Whipped Cream

    Instructions

    1. Pour MONIN flavouring(s) in a glass / cup reserve
    2. Steam milk until frothy and pour over MONIN flavouring(s)
    3. Pour coffee over mix and Serve

     


    Bu gönderiyi paylaş



    ← Önceki Kayıt