Chai yüzyıllardır Hindistan’da kullanılan baharatlı çay çeşidi olmakla birlikte pek çok yöresel varyasyonları mevcuttur. Monin Chai Tea (700 ml) şurubu katıldığı içeceklere, genelde içeriğinde çay, bol süt, pek çok baharat ve tatlandırıcı bulunan Chai çayı aroması vermektedir. Monin Chai Tea Şurubu ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sıcak ve soğuk chai tea latte tarifini ise sizlerle aşağıda paylaşıyoruz…
İçindekiler:
- 30 ml Chai Tea Şurubu
- 180ml süt (sıcak ya da soğuk)
- Toz ve çubuk tarçın
Sıcak Chai Tea Latte Nasıl Yapılır?
Sıcak Chai Tea Latte Tarifinin Uygulama Adımları:
- 180ml sütü ısıtın.
- Kulplu bir kupaya/bardağa 30ml Monin Chai Tea şurubu koyun
- Üzerine 180ml sıcak sütü ekleyin ve karıştırın.
- Toz ve çubuk tarçın ile süsleyerek ikram edin.
Sıcak Chai Tea Latte Yapmanın Püf Noktaları:
- Sütü ısıtırken 70°C sıcaklığı geçmemesine dikkat edin, fazla ısınan süt karamelize olarak yoğun bir kokuya sebep olacaktır.
- Eğer buhar çubuğu ile ısıtma sağlıyorsanız metal cezvenin dışını elinizle kavarayarak sütün sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Metal cezve elinizle tutamayacak sıcaklığa ulaştığında sütü ısıtmayı bırakabilirsiniz.
- Sıcak olarak hazırladığınız chai tea latteye single yada duble espresso da ekleyebilirsiniz.
- Bu tarifi bitkisel tabanlı süt alternatifleri ile de uygulayabilirsiniz.
Soğuk Chai Tea Latte Nasıl Yapılır?
Soğuk Chai Tea Latte Tarifinin Uygulama Adımları:
- Tercihen Buzla doldurduğunuz bardağa 30ml Monin Chai Tea şurubu koyun.
- Üzerine 180ml soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
- Toz ve çubuk tarçın ile süsleyerek ikram edin.
- Soğuk olarak hazırladığınız chai tea latteye monin meyve pürelerinden ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Bu durumda süt yerine su kullanarak 30ml chai tea şurubu ve 15ml meyve püresi eklemeniz yeterli olacaktır.
- Soğuk chai tea latteyi süslerken nane gibi farklı bitkiler ve taze/dondurulmuş meyveler tercih edebilirsiniz.
- Bu tarifi bitkisel tabanlı süt alternatifleri ile de uygulayabilirsiniz.