UDC Hakkında

Eğitim ve uzmanlık kaliteli bir kahve hazırlamak için en önemli unsurlardır. Kaliteli kahve kavramı ise herkes için ayrı bir anlam ifade eder: kahve yetiştiricileri için en iyi harmanı verecek kahve çekirdekleri yetiştirmek demektir, baristalar için lezzetli ve kıvamlı kahveler hazırlamak demektir, kahve severler için ise iyi hazırlanmış bir kahveyi her yudumunda büyük bir haz ile içmek demektir.

Paylaşmak... Zengin kahve kültürünü ve bilgisini paylaşmak illy için Universite del Caffe ‘yi açmadaki en büyük ilhamdı. Bu ilham ile yola çıkan illy, önce 1999 yılında İtalya’nın Napoli şehrinde UDC’yi açtı. Daha sonra 2002 yılında Trieste’ye taşınan UDC, bugün dünya genelinde 20’den fazla dalda ders veren, kahve özelindeki tüm araştırmaları yakından takip eden ve kahvenin çekirdekten fincana tüm yolculuğunu büyük bir tutku ile takip eden bir enstitüdür.

Kahvenin çekirdekten fincana tüm yolculuğu... Evet, Universita del Caffe, kahve üreticilerine mükemmel kahve için bir ön koşul olan mükemmel kahve çekirdeklerini yetiştimek konusunda gerekli tüm unsurları, saha eğitimleri de dahil olmak üzere uzun ve detaylı bir eğitim kapsamında verir. Çevre bilinci yüksek teknikler, sorumlu tarım ve hasat yapma konusundaki tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olan üreticiler, bu sayede illy’nin “etik ve çevreye duyarlı” iş yapma vizyonunun da ilk halkasını oluşturmuş olurlar.

Yolculuğun bir diğer ayağı olan “servis sektörü” için hazırlanan eğitimler ile UDC’de hassas ve uygulama odaklı kurslar düzenlenir. Kahve yapımı, kahve menüsü geliştirme, kafe-bar yönetimi ve pazarlaması, kahve servisi konusundaki dersler ile müşteri odaklı bir eğitim süreci planlanmıştır.

Bu yolculukta kahve severler de atlanmamış olup; kahvenin tarihi, basit kimyası ve biyolojisi konu başlıklarına ek olarak kahvenin aroması ve tadı konulu ekstra eğitimler ile pekiştirilmiş derslerin kahveseverlerin üst düzey kalite bir kahveden neler beklemeleri gerektiği konusunda eğitimler de verilir.