NASIL EVİMİN BARİSTASI OLABİLİRİM?

NASIL EVİMİN BARİSTASI OLABİLİRİM?

nasil kendi evimin baristasi olabilirim

Kahve hepimizin hayatında önemli bir yere sahip, günlük olarak tükettiğimiz bir lezzettir. İş hayatını eve taşımak zorunda kaldığımız bu günlerde kahve bizim için bir istekten öte ihtiyaç haline gelmiştir. Kendi evinizin baristası olmak, kafelerde içtiğimiz kahvelerin lezzetine doğru metodları takip ederek evde ulaşmak çok kolay!

Favori kafelerinizde, coffe shop’larda her gün tükettiğiniz espresso veya cappucino harcamalarını keserek ciddi bir tasarruf elde edeceğinizi de unutmayın!

Evde yaptığınız kahvenin ne kadar lezzetli olduğunu görünce çok şaşıracaksınız.

nasil kendi evimin baristası olabilirim?

NEREDEN BAŞLAMALIYIM?

Nasıl kendi evimin baristası olabilirim? diye soruyorsanız, muhteşem bir ev baristası olmak için çok para harcamanıza gerek yok. İhtiyacınız olan sadece belirli demleme yöntemlerine uygun ekipmanlardır. Kahve çekirdeğinin kalitesi ve demleme ekipmanlarının doğru kullanımı kahvenin lezzetini belirleyici faktörlerdir. 

Manuel Espresso makinesinde mükemmel kahveler yapmak için bolca egzersiz yapmanız ve biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Başlangıç olarak aşağıdaki fikirlerimizi de inceleyebilirsin.

portafiltre ve kahve tamper'ı kullanımı

  • Öncelikle kahveyi koyduğunuz portafiltrenin (kaşık) her kullanımda temiz olduğundan emin olun. Etrafında kalmış ufak bir kalıntı bile kahvenin lezzetini kötü yönde etkileyebilir. Espresso makinenizin temizliği hakkında detaylar içeren blog yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Kahve miktarını doğru dozajda koyduğunuzdan emin olun. illy, single espresso için 7gr toz kahve kullanılmasını önermektedir.
  • Kahveyi portafiltre (kaşık) içinde nasıl dağıttığınız/yaydığınız da espressonun kalitesini yükselten bir detaydır. Kahveyi koyduktan sonra portafiltreyi hafifçe masaya vurarak kahvenin yerleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kahvenin sıkıştırılması en önemli noktalardan biridir. Kahve Tamper’ı ince öğütülmüş kahve çekirdeklerinin eşit basınç uygulanarak sıkıştırılmasını, düzleşmesini sağlayan bir alettir. Kahvenin sıkıştırılması ve düzleşmesi; basınçlı suyun yüzeyde bulunan kahveye eşit olarak etki etmesi açısından önemlidir. Sitemizde yer alan kahve tamperi çeşitlerini inceleyin.
  • Demleme süresinin farkında olun! 30 saniye espresso için ideal demleme süresidir. Daha hızlı yaparsanız espressonuz zayıf ve lezzetsiz olabilir. Daha uzun süre demlerseniz ise acı bir espresso ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz single espresso miktarı 25-30cl aralığında olmalıdır. Eğer 30 saniye süre sonunda daha fazla yada az kahve alıyorsanız çekirdek kahve öğütme ayarınızı değiştirmeniz gerekiyor olabilir.
moka pot demleme ekipmanı

Eğer bir espresso makineniz yoksa ve almayı düşünmüyorsanız kullanımı daha kolay olan demleme ekipmanları lezzetli kahveler yapmanıza yardımcı olacaktır. Demleme ekipmanının yanında tamamlayıcı olarak illy kahve çeşitlerinin de yer aldığı, farklı kahve demleme yöntemlerini keşfedebileceğiniz illy tanışma setlerini inceleyebilirsiniz.

Kahve tariflerini paylaştığımız sayfamızdan ise ilginizi çekecek, sevdiğiniz kahve çeşitlerini kolay ve en lezzetli şekilde yapmanız için tüm detayları ile paylaşılmış kahve tariflerine ulaşabilirsiniz. 

Bloga dön