CAPPUCCINO TARİFİ

Gönderim tarihi illy barista

illy cappuccino tarifi

Cappuccino: köpürtülmüş sütün espresso ile birleşimi! Kahveyi sütsüz içemeyenlerdenseniz köpürtülmüş süt ile yumuşak içime sahip olan cappuccino tam size göre. Latte’ye göre ayırt edici özelliği espresso üzerine eklenen sütün miktarı ve köpürtülmüş süt oranı olan cappuccino tarifini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

İçindekiler:

  • 20-25 ml illy espresso
  • 85 ml taze köpürtülmüş süt

Ekipman:

cappuccino nasıl yapılır?Hazırlanışı:
  1. Cappuccino bardağına bir shot illy espresso hazırlayın, detaylar için espresso tarifini inceleyebilirsiniz.
  2. Kahve makinenizin süt köpürtme aparatını ya da farklı bir süt köpürtme cihazını kullanarak taze sütü %50 hacim katacak şekilde köpürtün.
  3. Köpürttüğünüz sütü illy espresso üzerine yavaşça ilave edin.
  4. Dilerseniz sütü eklemeden önce espresso üzerine biraz kakao tozu serpiştirebilirsiniz.

Uyarılar:

  • Cappuccino’yu Latte’den ayıran en önemli özellik köpürtülmüş süt miktarının fazla olmasıdır. Standart cappuccino fincanında espresso üzerine minimum 2-3cm kalınlığında köpürtülmüş süt eklenmesi önerilir.
  • Köpürtme işlemi esnasında sıvı (taze) sütü maksimum 70 derecede ısıtın, daha fazla sıcaklık sütün karamelize olarak kokmasına ve kahve tadını olumsuz etkilemesine sebep olacaktır.
  • Daha yoğun kahve tadı almak istiyorsanız double espresso üzerine köpürtülmüş süt ekleyebilirsiniz.

Kapsüllü Makinelerde Cappuccino Hazırlanışı:

Francis Francis marka veya bazı Hotpoint marka makinelerde iperespresso orta kavrulmuş kapsül; bazı Mitaca marka makinelerde illy MPS orta kavrulmuş kapsül; ESE Pod ile çalışan makinelerde illy E.S.E. Pod orta kavrulmuş kahve kullanarak makinenin su geçiş ayarını 20-25 ml arası espresso verecek şekilde ayarlarsanız her seferinde mükemmel illy espresso elde edebilirsiniz. Bu espresso üzerine makinenizin süt köpürtme çubuğu ile veya başka bir süt köpürtme cihazı ile köpürttüğünüz sütü ekleyerek cappuccino elde edebilirsiniz.

kakao eklenmiş cappuccino

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

INGREDIENTS:

20-25ml illy espresso

85ml fresh frothed whole milk

EQUIPMENT:

illy milk frother

PREPARATION:

  1. Prepare the illy espresso in the cappuccino cup
  2. Use the steam produced by the espresso machine to froth up the fresh milk
  3. Pour the frothed milk into the illy espresso to get a frothed but not too white surface

VARIATION:

  • If the customer wishes so, before pouring the frothed milk into the cappuccino, sprinkle a little sugar-free cocoa powder on top.

Bu gönderiyi paylaş



← Önceki Kayıt