Cappuccino Tarifi - Latte ile Arasındaki Farklar

Cappuccino Tarifi - Latte ile Arasındaki Farklar

benzersiz bir cappuccino için illy kahvelerini keşfet

Cappuccino: köpürtülmüş sütün espresso ile birleşimi! Kahveyi sütsüz içemeyenlerdenseniz köpürtülmüş süt ile yumuşak içime sahip olan cappuccino tam size göre. Latte’ye göre ayırt edici özelliği espresso üzerine eklenen sütün miktarı ve köpürtülmüş süt oranı olan cappuccino tarifini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Cappuccino Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  • 20-25 ml illy espresso
  • 85 ml taze köpürtülmüş süt

Ekipman:

cappuccino nasıl yapılır?Hazırlanışı:
  1. Cappuccino bardağına bir shot illy espresso hazırlayın, detaylar için espresso tarifini inceleyebilirsiniz.
  2. Kahve makinenizin süt köpürtme aparatını ya da farklı bir süt köpürtme cihazını kullanarak taze sütü %50 hacim katacak şekilde köpürtün.
  3. Köpürttüğünüz sütü illy espresso üzerine yavaşça ilave edin.
  4. Dilerseniz sütü eklemeden önce espresso üzerine biraz kakao tozu serpiştirebilirsiniz.

Uyarılar:

  • Cappuccino’yu Latte’den ayıran en önemli özellik köpürtülmüş süt miktarının fazla olmasıdır. Standart cappuccino fincanında espresso üzerine minimum 2-3cm kalınlığında köpürtülmüş süt eklenmesi önerilir. Latte'de ise sıcak süt miktarı espressonun 5-6 katına çıkarken yüzeyde ince bir tabaka süt köpüğü yer alır.
  • Köpürtme işlemi esnasında sıvı (taze) sütü maksimum 70 derecede ısıtın, daha fazla sıcaklık sütün karamelize olarak kokmasına ve kahve tadını olumsuz etkilemesine sebep olacaktır.
  • Daha yoğun kahve tadı almak istiyorsanız double espresso üzerine köpürtülmüş süt ekleyebilirsiniz.

 

Kapsüllü Makinelerde Mükemmel Bir Cappuccino Nasıl Yapılır?

Evde en pratik şekilde cappuccino yapmanın formülü kapsüllü makinelerdir. Profesyonel makinelerde olduğu kadar mükemmel bir espresso yapabileceğiniz bir makine ile benzersiz lezzete sahip cappuccinolar da yapabilirsiniz. Bunun için yalnızca toz kahve içeren espresso kapsülü kullanmanız ve süt tozu içerikli kapsüller yerine sıvı sütü ayrıca ısıtıp köpürtmeniz önemli bir detaydır.

Francis Francis marka veya bazı Hotpoint marka makinelerde iperespresso orta kavrulmuş kapsül; bazı Mitaca marka makinelerde illy MPS orta kavrulmuş kapsül; ESE Pod ile çalışan makinelerde illy E.S.E. Pod orta kavrulmuş kahve kullanarak makinenin su geçiş ayarını 20-25 ml arası espresso verecek şekilde ayarlarsanız her seferinde mükemmel illy espresso elde edebilirsiniz. Bu espresso üzerine makinenizin süt köpürtme çubuğu ile veya başka bir süt köpürtme cihazı ile köpürttüğünüz sütü ekleyerek cappuccino elde edebilirsiniz.

kakao eklenmiş cappuccino

Cappuccino Yapımında Sık Yapılan Hatalar

Cappuccino hazırlarken yapılan bazı küçük hatalar, kahvenin tadını ve dokusunu olumsuz etkileyebilir. En yaygın hata, sütün gereğinden fazla ısıtılmasıdır. 70°C’nin üzerindeki sıcaklıklar sütün tadını yakar ve köpüğün yapısını bozmaktadır. Bir diğer sık hata ise köpük kıvamının yanlış ayarlanmasıdır. Cappuccino’da süt köpüğü kalın ve yoğun olmalıdır; yetersiz köpük, cappuccino’yu latte’ye yaklaştıracaktır. Aynı şekilde de özgün karakterini kaybettireceğini belirtmek gerekiyor. Espressoyu hazırladıktan sonra bekletmek de aromaların kaybolmasına neden olabilir.

Taze demlenmiş espressoya hemen süt eklenmeli ve köpük dikkatlice üzerine dökülmelidir. Tüm bu detaylara dikkat ederek kahvenizin dengeli ve profesyonel tadını kolayca yakalayabilirsiniz. 

Bu içeriğimizde cappuccino nasıl yapılır gibi soruların cevaplarına yer vermeye çalıştık. Umarım faydalı bir içerik türü olmuştur. Aynı zamanda markamızda yer alan ofis tipi kahve makinesi modellerimizede göz atmayı unutmayın.

Bloga dön